دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۵
۰ نفر

رئیس هیات ورزش‌های روستایی و بازی‌های بومی محلی مازندران گفت: تاکنون ۴۵۰ بازی بومی محلی در استان مازندران شناسایی شده است.

هفت‌سنگ

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، بازی‌های محلی که ساختاری متناسب با روحیه، ظرفیت، بافت تاریخی و زیستی هر منطقه دارد، می‌تواند به عنوان مسیری برای بازیابی فرهنگ بومی استان مورد استفاده قرار گرفته و در سلامت جسم و روان مردمان مناطق مختلف در قالب فعالیت‌های تفریحی و ورزشی به ویژه در ایام بیماری کرونا نقش مهمی ایفا کند.

همچنین در بازی‌های محلی که بیشتر به صورت دسته‌جمعی اجرا می‌شود مسائل تربیتی و بار فرهنگی خاصی نهفته شده که علاوه بر پرکردن اوقات فراغت مردم در تربیت افراد جامعه تاثیرگذار است.

محمدرضا بحرگرد نیکو افزود: از این تعداد ورزش‌های بومی محلی در مازندران، ۲۰ بازی براساس قوانین و مقررات یکپارچه در کشور به صورت مسابقه برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: کشتی لوچو، چوب‌کشی، طناب‌کشی، هفت‌سنگ، چولنگ، درنا بازی، خروس‌جنگی، گردو بازی و یه‌قل‌دوقل از مهمترین این بازی‌ها به شمار می‌روند که در استان طرفداران زیادی دارد و مازندران در مسابقات کشوری و حتی جهانی در این بازی‌ها دارای عنوان است.

وی به قدمت ۳ هزار ساله کشتی لوچو مازندران اشاره کرد و تصریح کرد: کشتی آزاد مازندران مدیون کشتی لوچو است ولی با وجود داشتن این سابقه و کسب عنوان‌های مختلف همچون دومی جهان در جمهوری قرقیزستان در سال گذشته فاقد میدان اختصاصی لوچو است.

برگزاری نخستین دوره مسابقات بین‌المللی کشتی لوچو

رئیس هیات ورزش‌های روستایی و بازی‌های بومی محلی مازندران از برگزاری نخستین دوره مسابقات کشتی لوچو در دهه فجر امسال خبر داد و گفت: با توجه به برنامه‌ریزی انجام شده و حمایت استاندار و اداره کل ورزش و جوانان مازندران در صورت فراهم بودن شرایط به لحاظ بیماری کرونا این مسابقات در مازندران برگزار خواهد شد.

وی همچنین از فعالیت بیش از ۲۵ هزار ورزشکار سازمان‌یافته در این هیات خبر داد و گفت: از این تعداد ۶۰ درصد آقایان و بقیه بانوان هستند.

بحرگرد نیکو با اشاره به فعالیت هیات‌های ورزشی در تمامی شهرستان‌های استان تصریح کرد: در حال حاضر ۲۰۰ داور آقا و خانم در رشته‌های مختلف بازی‌های بومی محلی استان فعالیت دارند.

وی بر ضرورت حمایت از ورزش‌های روستایی تاکید کرد و خواستار صدور به موقع کارت بیمه ورزشی در روزهای نخست سال برای ورزشکاران روستایی شد.

رئیس هیات ورزش‌های روستایی و بازی‌های بومی محلی مازندران ادامه داد: کارت بیمه ورزشکاران روستایی به قیمت ۱۰ هزار تومان صادر می‌شود ولی به دلیل تاخیر در صدور آن، ورزشکاران روستایی برای شرکت در مسابقات مجبور به دریافت کارت بیمه ورزشی شهری به مبلغ ۱۵ هزار تومان هستند.

یکهزار و ۲۰۰ بازی بومی، محلی از اقوام مختلف ایران زمین‌شناسایی و ثبت شده از جمله عمو زنجیرباف، قایم‌باشک، کلاغ‌پر، گل یا پوچ، لی‌لی، هفت‌سنگ، وسطی و ده‌ها بازی دیگر که هر یک نامی آشنا و سرشار از خاطرات فراموش ناشدنی برای نسل‌های مختلف که می‌تواند فرصتی بی‌نظیر برای ایجاد نشاط در خانواده و جامعه فراهم کند.

مازندران ۲۳ شهرستان، ۵۶ شهر بزرگ و کوچک و بیش از سه هزار روستا دارد.

کد خبر 510370

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مازندران

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha